GT4

Dovolenka v Konakli v Turecku

Mesto Konakli sa nachádza len 10km od presláveného letoviska Alanya medzi krištáľovo čistým Stredozemným morom na juhu a horami Taurus Range, ktoré sú pokryté zvodnou vôňou borovíc. Pláže v Konakli sú dlhé 10 km a keby vám bolo málo, môžete využiť susedné pláže okolitého mesta dlhé 72km.
Konakli je miesto, kde si počas slnenia a kúpania môžete vychutnávať výhľad na hory. 




Najdôležitejšou výhodou tohto mesta, v porovnaní s inými tie, v blízkosti Alanya Antalya a je to, že D-400 diaľnici je okolo dosť ďaleko od pláže, to je dôvod, prečo veľké časti Konakli je na pláži strane, kde vy a vaše deti môžu tešiť na pláži popredné umiestnenia, a nemusíte mať strach o prechod rušnej cesty k pláži. Ako všetci vieme, to bola vždy hlavnú požiadavku a najdôležitejšie rys, keď sme výberu miesta. Táto pláž strane mesta Konakli je pod stavebnými predpismi ministerstva cestovného ruchu a obce Konakli, existujú prísne stavebné predpisy dodržiavať, a žiadne výškové vlastnosti sú povolené.




Konakli obec si uvedomuje krásy mesta a sú veľmi odhodlaná udržať to takhle, oni sa už postavili čistiarne odpadových vôd / čistenie projektu, ktorá bola dokončená v júni 2007, bude to mať na more a čistého životného prostredia navždy.




Konakli je veľmi atraktívny mesto s 29.000 obyvateľmi, môžete nájsť všetko vybavenie, ktoré hľadáte v rekreačnom stredisku, ale okrem toho, že budete mať vždy príležitosť navštíviť denne zeleninu a ovocie trhy, ktoré sa usadzujú na uliciach 3 dni v týždni. Na týchto trhoch si môžete zakúpiť čerstvé a chrumkavé zeleniny, šťavnaté plody, ktoré boli len vybral z oblasti Konakli ten istý deň alebo deň predtým, pretože ešte stále 50% populácie je príjem z poľnohospodárstva. Nebude to zle, keď hovoríme, že zvyšok príjmov v Konakli je založená na cestovnom ruchu, pretože tam sú 40,000 lôžkových kapacít v okolí 4 a 5 hviezdičkové hotely, čo je najvyšší v regióne Antalya. Tam je asi 100 reštaurácií, kaviarní a asi 250 obchodov splnenie všetkých vašich potrieb. Ľudia, ktorí pracujú v týchto oblastiach vo všeobecnosti hovoriť minimálne 2 jazyky, každý, angličtiny, ktorá je najviac obyčajný jazyk, aby európski občania necítia ako cudzinec v meste.




Konakli je jedným z najlepších príkladov kozmopolitné zmesou európskych občanov v rámci tureckej komunity, kde oni vytvorili vynikajúci vzťah. V Konakli miestni obyvatelia už privítal svoje nové európskych a škandinávskych susedov, ktorí si kúpili ich druhej vlastnosti tu.
Cudzích ľudí, ktorí majú záujem investovať do Konakli sú z Dánska, Nórska, Veľkej Británii, Holandsku a Fínsku, ktoré je dôvod, prečo mesto nie je jedna krajina resort ako niektorých ďalších mestách.
V zimnej sezóne Konakli je veľmi obľúbený u jeho teplú teplotu, čo v priemere 15 stupňov od decembra do marca, to bolo všimol miestni obyvatelia v decembri teploty dosiahli až 23 stupňov v priemere.
V roku 2008 sa priemerný počet slnečných dní bolo 300, čo je ďalší dôvod, ak hľadáte ku kúpe druhého nehnuteľnosti investovať, alebo použiť ako rekreačný objekt. Ideálne miesto pod slnkom, ktoré ponúkajú po celý rok prázdnin.
Ľudská povaha by vždy priamo nás rozhodnúť sa byť na pláži, v blízkosti hôr s nádherným výhľadom, ktorý sa v blízkosti všetkých zariadení, ktoré potrebujeme, ale musí byť dostatočne ďaleko od hluku a betónovej džungli. Toto je obvykle ťažké splniť požiadavku, môžete získať všetky tieto ako balíček v Konakli. Konakli vystupuje ako miesto, ktoré umožňuje ponúknuť vám váš sen.




Letná sezóna je 15. apríla - 31.listopadu, čo je tiež jeden z najdlhších v Turecku, s priemernou teplotou mora 26 stupňov. Predstavte si, že takmer 6 mesiacov v roku, ste si istí, že všetko, čo treba urobiť, je slnečné okuliare, kraťasy a flip-flop, bez toho aby ste museli kontrolovať prognózy. Predstavte si, že v máji a júni, zatiaľ čo vy sa opaľovanie na pláži si môžete vychutnať sa pozrieť na sneh na vrcholkoch Taurus. Predstavte si, že si môžete zaplávať, zahrať golf a lyžiarsky všetko v jeden deň v niektorých mesiacoch.




Konakli je vzdialené 48 km od nového letiska, ktoré bolo otvorené v Gazipaşa v roku 2009, a 4 km od nového prístavu jacht v Alanye. Nachádza sa 1 hodinu jazdy od 14 golfových ihrísk PGA, 2 hodiny jazdy od 2 lyžiarskych stredísk a v blízkosti sú rôzne aktivity, ako napríklad potápanie, rafting, jeep safari, morský rybolov, turistika, cykloturistika v borovicových lesích, výlety loďou a vodné športy. Pre tých, ktorí majú záujem o históriu, sú v tesnej blízkosti staré mestá.

V Konakli je tu niečo pre každého, ideálne miesto pre rodiny, pre pary a pre odchod do dôchodku, a pravdepodobne Konakli je jedným z najlepších 4 ročné obdobia stredísk na svete.